På jagt efter den bedste restaurant i Tokyo? Din guide til 10 af dem

Tokyo er et sandt mekka for madglade besøgende, der søger kulinariske perler lige til at gemme i oplevelseskisten.

I den japanske hovedstad lever traditionel og moderne madkunst side om side, og der er derfor rig mulighed for at få en bid af Japan, når du rejser til Tokyo.

Her guider vi dig til de 10 bedste restauranter, når du tager på madeventyr i det japanske køkkens kongerige.

Det japanske køkkens to grene

Når du rejser til Japan og Tokyo, åbner sig en hel madverden. For det japanske køkken splitter sig i to kategorier: Washoku og Yoshoku.

Washoku er traditionel japansk mad med retter som sushi, ramen og tempura. Yoshoku er derimod vestlig mad, hvor pasta og kødretter får et drys japansk krydderi.

I Japan er der noget for alle, men altid med det signaturfyldte japanske touch.

De 10 bedste restauranter i Tokyo

Når du har sat jagten ind efter den bedste Tokyo-restaurant, kan du hurtigt fare vild i den store madjungle, som byen byder på. For Tokyo bugner af kulinariske skatte, der bare venter på at blive fundet.

Alligevel har vi her samlet 10 bud på de bedste restauranter i den japanske madmetropol – lige fra hjertevarme gadekøkkener til traditionelle japanske spisesteder og Michelin-hædrede restauranter.

#1 Ise Sueyoshi

Lige midt i hjertet af Tokyo finder du Ise Sueyoshi, der er en vaskeægte kaiseki-juvel i byens kulinariske skattekammer.

På den anerkendte restaurant får du serveret alle Japans fire årstider i små retter – og hver enkelt bid fortæller dig en del af Japans unikke kultur og historie.

Maden er helt sin egen og udfolder sig som kunst på din tallerken, når Chef Yuuki Tanaka hver måned tryller nye, unikke retter frem baseret på sæsonens bedste råvarer. Her bliver ingen detaljer overladt til tilfældighederne, og restauranten emmer af en personlig og varm atmosfære.

Det lille, unikke madspot er populært blandt både turister og lokale – så vær der gerne, når restauranten åbner dørene ind til duftende japansk madkunst. Der er kun få siddepladser i den atmosfærefyldte restaurant, så du skal være mere end almindelig heldig for at få plads.

Forsøg derfor at reservere i god tid, hvis du vil sikre dig en plads hos kaiseki-kongen i Tokyo.

#2 Udon Maruka

På Udon Maruka får du de bedste udon-nudler i Tokyo. Ramen får typisk al nudel-kærligheden i Japan, men du må ikke snyde dig selv for at prøve japansk udon.

Udon er tykke nudler lavet på mel, vand og salt. Det lyder simpelt, men på Udon Maruka er der garanti for autentiske japanske smage. Er du derfor klar på et kulinarisk eventyr, tager restauranten dig gerne med ind i dets udon-kongerige.

Væbn dig med en god portion tålmodighed, hvis du ikke vil misse Tokyos bedste udon-nudler. Restauranten er yderst populær, og der er ofte lange køer for at få plads.

Er du villig til at stå i kø, vil du til gengæld blive belønnet med en unik smagsoplevelse. Og når du alligevel står i kø, kan du bruge tiden på at vælge den helt rigtige ret. Skal dine udon-nudler være varme eller kolde? Med eller uden suppe? Og hvilken topping foretrækker du?

Selvom du får japansk kvalitetsmad på din tallerken, behøver du ikke slippe en formue. Udon Maruka tilbyder deres udon-retter til fornuftige priser, hvor alle kan være med.

#3 Sushi Sawada

Er du en sand sushi-elsker, er Tokyo et paradis. Den japanske nationalret findes på ethvert gadehjørne, men skal du rigtig kræse for din sushi-tand, er den legendariske Sushi Sawada et besøg værd.

Den to-stjernede Michellin-restaurant byder dig inden for i en intim atmosfære med kun seks siddepladser, der giver dig en eksklusiv kulinarisk oplevelse.

Sushi Sawada er et hyggeligt spisested, men her er maden omdrejningspunktet. Derfor er den gastronomiske oplevelse også for dig, der er en seriøs connaisseur med stor passion for madkunst. Vil du hellere nyde sushi i afslappede rammer med vennerne, er Sushi Sawada ikke for dig.

Nyd kvalitets-sushi, der er tilberedt på old school-manér og med sans for de helt små detaljer og unikke smagssammensætninger. Her tilbereder chefkokken maden uden nogen former for elektricitet – det i sig selv er en præstation.

På den verdenskendte to-stjernede sushi-restaurant går mad og kunst op i en højere enhed, og det betaler du naturligvis for.

#4 Ginza Hachigo

Ginza Hachigo er Tokyos lysende ramen-stjerne, der forvandler ramens ry som comfort-mad til raffinerede og elegante retter. Bag Ginza Hachigo står chef-kokken Yasushi Matsumura, der gemmer flere ramen-restauranter under sin kokkehat.

Med mere end 30 års erfaring i det franske køkken kreerer han en skål ramen med en let konsistens, der består af kompleksitet og smagseksplosioner, du vil huske tilbage på mange år frem i tiden. På Ginza Hachigo får retten et twist med fransk havsalt, der perfekt samler alle de unikke smage.

Den sofistikerede ramen understreges af det raffinerede interiør i den lille restaurant i Tokyo, der kun har plads til seks gæster ad gangen.

Bliv ikke overrasket, hvis der står en lang kø foran den populære restaurant – der er rift om en af Tokyos bedste ramen-oplevelser.

God onsen-etikette: Disse 5 regler skal du huske

Når du vil opleve de varme bade, er der dog et regelsæt, du skal følge. Her følger fem regler, som gør dig klar til at hoppe i det beroligende vand og nyde en stille stund.

1. Pas på med tatoveringer

Tatoveringer er ilde set i Japan, og derfor er de også sjældne blandt det japanske folk. I dag kæder japanere stadig tatoveringerne sammen med deres forhenværende status og opfattelsen af, at det kun er yakuza, den japanske mafia, der har tatoveringer, er stadig udbredt i Solens Rige.

Japanere ser med andre ord tatoveringer som et negativt udtryk for kriminalitet – og det er problematisk for fællesskabet, der er grundstenen i det japanske samfund.

Har du derfor udsmykket kroppen med det permanente blæk, kan din onsen-oplevelse blive besværlig. Flere steder nægtes besøgende med tatoveringer adgang, men der findes også onsens, der er mere moderne anlagt og både accepterer mindre og større tatoveringer.

2. Væk med badetøjet

Når du bader i Japans onsen er badetøj som udgangspunkt bandlyst. Det er også grunden til, at de fleste onsens er opdelt efter køn.

Det kan være grænseoverskridende at sidde i de varme bade uden en trevl på kroppen, men du skal ikke frygte nysgerrige blikke – for i Japan er det en uskreven regel, at de badende lokale og besøgende ikke stirrer.

Læg alt dit tøj og dine ejendele i et garderobeskab i omklædningsrummet og fortsæt til bruserne.

3. Vask dig omhyggeligt

På samme måde som i svømmehaller i Danmark skal du vaske dig grundigt, før du springer i de varme bade.

I vaskeområdet er brusere, en balje og en lille skammel. Den skal du sætte dig på, når du vasker dig. Under vaskeritualet skrubber du dig grundigt med sæbe og en lille klud og hælder vand i din balje, som du jævnligt kan skylle kluden i. Til sidst skyller du alle sæberester, skidt og snavs af med bruseren.

Begynd ikke at barbere ben, armhuler og intimområder og klip heller ikke negle i bruseområdet. Det er ikke velanset, mens du vasker dig. Har du langt hår, så sæt det op – det må nemlig ikke komme i de varme bade.

4. Brug håndklæderne rigtigt

I de fleste onsens får du udleveret to badehåndklæder under dit besøg. Med det store badehåndklæde tørrer du dig, inden du går i de varme kilder – du går ikke bare drivvåd fra bruseren og ud til badeområderne. Badehåndklædet efterlader du i omklædningsrummet.

Det lille håndklæde bruger du til at dække dig med, når du går mellem de forskellige varme bade for at afskærme let. Efter du har ladet dig glide forsigtigt ned i det varme bad uden at sprøjte på andre badende gæster, folder du det lille håndklæde sammen og lægger det på hovedet – det må ikke ramme vandet.

Så er det tid til afslapning.

5. Glem ikke væske

De varmeste bade i onsens er omkring 42 grader varmt. Det giver sved på panden, og derfor er det vigtigt, at du husker at drikke godt med vand. Får du ikke stabiliseret din væskebalance, kan du blive dehydreret, så du bliver både svimmel og utilpas.

Sid heller ikke for længe i de varme bade, men veksl mellem de varme og køligere bade.

#5 Tenoshima

Leder du efter en afslappet og hyggelig Tokyo-restaurant, der byder på afslappet kaiseki? Så er Tenoshima dit match. På den populære restaurant arbejder ejer og chefkok Hayashi Ryohei for at skabe en 9-retters menu, der er nede på jorden, men som samtidig sprudler af kreativitet.

På Tenoshima skubber han hele tiden grænserne for nye fortolkninger og smage, når han kreerer traditionel japansk madkunst med sit eget særlige præg. Du får menuen til en fair pris taget den høje kvalitet i betragtning.

Smag på lokale og friske japanske råvarer, som kokken nøje udvælger fra landmænd og fiskere over hele landet. Her er kun de bedste ingredienser godt nok. Kokken brillerer særligt på sine evner med at tilberede fisk – og han udforsker hele tiden nye muligheder for at give nyt liv til gamle klassikere.

Sæt dig til rette i den afslappede bistro-atmosfære, der er indrettet moderne og tidssvarende, og nyd de ni retter, som tager dig på en unik madrejse gennem Japans fineste smage.

#6 Kudan Otsuka

Når du leder efter en restaurant i Tokyo, hvad end det er til frokost eller aften, må du ikke snyde dig selv for at slå et smut forbi Kudan Otsuka på din kulinariske rejse. Bag restauranten står et dynamisk ægtepar, der serverer ægte, klassisk kaiseki, når det er allerbedst.
Ægteparret ændrer menuen hver måned, så de altid bruger sæsonens bedste og mest friske råvarer til at kreere kvalitetsretter.

Gør dig klar til at prøve smage, som dine smagsløg aldrig har mødt før, når du får serveret traditionelle retter med originale twists – uden at blive ruineret vel at mærke.

Kudan Otsuka er en af de få kaiseki-restauranter, der tilbyder en billig hverdagsfrokost i omegnen af ¥1,000.

#7 Nabezo

Hop forbi Nabezo, hvis du efter en dag med sightseeing trænger til et godt og stort måltid mad. Nabezo er en populær kæde af restauranter i Japan, og i Tokyo finder du hele 16 af dem.

Restaurant-kæden specialiserer sig i all-you-can-eat shabu shabu, hvor du selv vælger dit måltid – og også selv koger det. Her får du udelukkende tynde skiver bøf og grøntsager i højeste kvalitet.

Du tilbereder dit eget måltid ved bordet, hvor du dypper og skubber dit stykke kød frem og tilbage i det kogende vand. Det giver en helt særlig lyd, som efter sigende har lagt navn til shabu shabu-retten.

Dyp dit kogte kød og grøntsager i en skål dip eller sovs lavet på sesamfrø og spis det sammen med hvide ris. 

Priserne hos Nabezo er gode – særligt, hvis du besøger restauranten i Tokyo til frokost.

#8 Hakushu

Sæt tænderne i en saftig og lækker bøf på Hakushu, der serverer kobe-kød til kød-elskende japanere og besøgende.

Du har sikkert hørt om kobekød: Verdens bedste og dyreste oksekød. Kødet fra Japan kommer fra køer, der efter sigende har drukket øl, hørt klassisk musik og fået massage. Med andre ord har køerne levet det gode liv uden stress og jag – jo mindre stress, desto bedre kød med unik og smagsgivende fedtmarmorering

På Hakushu løber din mund i vand, når du ser, hvordan kokkene tilbereder det verdensberømt kød. Og når du skærer kniven igennem, som var det luft, ved du, at du har noget ekstraordinært i vente på dit kulinariske eventyr.

Nyd det lækre og saftige kød på et ristet stykke hvidt brød sammen med stegte grøntsager og saucer til grøntsager og kød.

#9 Fukamachi

På din jagte efter en god Tokyo-restaurant, der kan give dig unikke smagsoplevelser, må du ikke snyde dig selv for en klassiker i det japanske køkken: Tempura.

Tempura er en traditionel japansk ret, der på samme måde som sushi forbindes med det japanske køkken. Den består i al sin enkelthed af friturestegt fisk, skaldyr og grøntsager.

Hos Fukamachi får du tempura lavet af de bedste ingredienser. Her får lækre, fine rejer masser af kærlighed, når kokken forvandler dem til lette og indbydende retter – og selv grøntsagerne tilberedes med stor omhyggelighed på samme måde som de dyre skaldyr.

Nyd smagen af det ægte og traditionelle Japan med Fukamachis tempura, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

#10 Sunamachi Ginza Street Food

Den sidste anbefaling til en restaurant i Tokyo er nærmere en hel gade. For på din rejse i Tokyo må du ikke gå glip af en tur forbi den imponerende Sunamachi Ginza-gade, hvor der er rig mulighed for at sætte tænderne i lækre måltider fra det japanske gadekøkken.

Prøv Maguro Katsu, der er en tunret, som får dine smagsløg til at danse. I området kan du nyde Maguro Katsu, der er sprød og knasende uden på og saftig og blød indeni.

Smag også Oden, der er en af Japans mest populære spiser. Oden er en varm one pot-ret, hvor forskellige ingredienser står og simre sammen. Retten er en klassiker, når vejret bliver koldere, men du kan få den serveret hele året rundt.

Snyd ikke dig selv for Oden, når du besøger madmekkaet – det er en af de retter, du ikke får andre steder end i Solens Rige.

VIL DU HØRE MERE OM DE BEDSTE RESTAURANTER I TOKYO?

53 89 39 90info@japan-rejser.dk