#1 Ise Sueyoshi
Lige midt i hjertet af Tokyo finder du Ise Sueyoshi, der er en vaskeægte kaiseki-juvel i byens kulinariske skattekammer.
På den anerkendte restaurant får du serveret alle Japans fire årstider i små retter – og hver enkelt bid fortæller dig en del af Japans unikke kultur og historie.
Maden er helt sin egen og udfolder sig som kunst på din tallerken, når Chef Yuuki Tanaka hver måned tryller nye, unikke retter frem baseret på sæsonens bedste råvarer. Her bliver ingen detaljer overladt til tilfældighederne, og restauranten emmer af en personlig og varm atmosfære.
Det lille, unikke madspot er populært blandt både turister og lokale – så vær der gerne, når restauranten åbner dørene ind til duftende japansk madkunst. Der er kun få siddepladser i den atmosfærefyldte restaurant, så du skal være mere end almindelig heldig for at få plads.
Forsøg derfor at reservere i god tid, hvis du vil sikre dig en plads hos kaiseki-kongen i Tokyo.
#2 Udon Maruka
På Udon Maruka får du de bedste udon-nudler i Tokyo. Ramen får typisk al nudel-kærligheden i Japan, men du må ikke snyde dig selv for at prøve japansk udon.
Udon er tykke nudler lavet på mel, vand og salt. Det lyder simpelt, men på Udon Maruka er der garanti for autentiske japanske smage. Er du derfor klar på et kulinarisk eventyr, tager restauranten dig gerne med ind i dets udon-kongerige.
Væbn dig med en god portion tålmodighed, hvis du ikke vil misse Tokyos bedste udon-nudler. Restauranten er yderst populær, og der er ofte lange køer for at få plads.
Er du villig til at stå i kø, vil du til gengæld blive belønnet med en unik smagsoplevelse. Og når du alligevel står i kø, kan du bruge tiden på at vælge den helt rigtige ret. Skal dine udon-nudler være varme eller kolde? Med eller uden suppe? Og hvilken topping foretrækker du?
Selvom du får japansk kvalitetsmad på din tallerken, behøver du ikke slippe en formue. Udon Maruka tilbyder deres udon-retter til fornuftige priser, hvor alle kan være med.
#3 Sushi Sawada
Er du en sand sushi-elsker, er Tokyo et paradis. Den japanske nationalret findes på ethvert gadehjørne, men skal du rigtig kræse for din sushi-tand, er den legendariske Sushi Sawada et besøg værd.
Den to-stjernede Michellin-restaurant byder dig inden for i en intim atmosfære med kun seks siddepladser, der giver dig en eksklusiv kulinarisk oplevelse.
Sushi Sawada er et hyggeligt spisested, men her er maden omdrejningspunktet. Derfor er den gastronomiske oplevelse også for dig, der er en seriøs connaisseur med stor passion for madkunst. Vil du hellere nyde sushi i afslappede rammer med vennerne, er Sushi Sawada ikke for dig.
Nyd kvalitets-sushi, der er tilberedt på old school-manér og med sans for de helt små detaljer og unikke smagssammensætninger. Her tilbereder chefkokken maden uden nogen former for elektricitet – det i sig selv er en præstation.
På den verdenskendte to-stjernede sushi-restaurant går mad og kunst op i en højere enhed, og det betaler du naturligvis for.
#4 Ginza Hachigo
Ginza Hachigo er Tokyos lysende ramen-stjerne, der forvandler ramens ry som comfort-mad til raffinerede og elegante retter. Bag Ginza Hachigo står chef-kokken Yasushi Matsumura, der gemmer flere ramen-restauranter under sin kokkehat.
Med mere end 30 års erfaring i det franske køkken kreerer han en skål ramen med en let konsistens, der består af kompleksitet og smagseksplosioner, du vil huske tilbage på mange år frem i tiden. På Ginza Hachigo får retten et twist med fransk havsalt, der perfekt samler alle de unikke smage.
Den sofistikerede ramen understreges af det raffinerede interiør i den lille restaurant i Tokyo, der kun har plads til seks gæster ad gangen.
Bliv ikke overrasket, hvis der står en lang kø foran den populære restaurant – der er rift om en af Tokyos bedste ramen-oplevelser.