Spis på Japans bedste restauranter
Japan og ikke mindst Tokyo er kendt for sin unikke madkunst. Her smelter de små autentiske gadekøkkener sammen med de Michelinstjernede restauranter i en madkultur, der er traditionel og på samme tid innovativ.
Det japanske køkken deler sig i to grene: Washoku og Yoshoku.
Washoku er den gren, der tilbyder traditionelle japanske retter. Det kan være alt fra ramen og sushi til tempura. Derimod er Yoshoku vestlig inspirerede retter som pasta og kød, der får et autentisk japansk præg.
Derfor kan du altid finde spændende madoplevelser i Japan og særdeleshed Tokyo, der bugner af lovpriste restauranter og smagseventyrlige gadekøkkener.
Få en himmelsk bid hos Tokyos kaiseki-konge
Hos Chef Yuuki Tanaka på restaurant Ise Sueyoshi lige midt i Tokyos pulserende hjerte får du serveret kaiseki af højeste kaliber. Kaiseki er en traditionel japansk spise, hvor du får flere små retter serveret.
Og hos Ise Sueyoshi kan du næsten smage alle Japans fire årstider på din tallerken, mens hver smagsnote fremtryller en fortælling om Japans forunderlige kultur.
Her er sæsonens allerfineste råvarer forvandlet til madkunst, når du nyder et godt måltid i de smukke, men samtidig uhøjtidelige og varme rammer på en af Tokyos bedste restauranter.
Mæsk dig i møre bøffer på Hakushu
Banker dit skandinaviske hjerte for godt og mørt oksekød? Så må du ikke snyde dig selv for Japans fineste kød på din rejse til Tokyo.
Hos Hakushu bliver enhver kød-elsker sendt i den syvende smagshimmel, når restauranten serverer det møreste og fineste kobe-kød. Kobe-kød er verdens dyreste oksekød, der stammer fra køer, som har nydt livet med øl, massage og klassisk musik.
Det har givet køerne masser af ro og en tilværelse uden stress – og det er efter sigende det, der gør kødet så mørt og saftigt, at det kan kalde sig for verdens bedste kød.
Kødet bliver tilberedt nænsomt af restaurantens kokke, som serverer kødet i spændende og innovative retter. Glæd dig til at sætte tænderne i kød så blødt som smør.
Smag Michelin-sushi hos Sushi Sawada
På din rejse til Tokyo er der ingen vej uden om sushi. Og hvorfor ikke spise det bedste af det bedste?
Japans nationalret kan du finde overalt i den pulserende storby – lige fra små charmerende gadekøkkener til velrenommerede restauranter. Vil du give din sushi-oplevelse lidt ekstra stjernedrys, skal du prøve den legendariske sushi-restaurant Sushi Sawada, der inviterer indenfor i intime rammer.
Med kun seks siddepladser er maden for alvor i centrum. Her får du sushi-kunst i smukke farver og smagseksplosioner på din tallerken. Al maden er tilberedt uden brug af elektricitet. Maden omgås på helt gammeldags manér, når de innovative smagskombinationer udfordrer dine smagsløg.
Hvis du vil have sushi fra øverste hylde, skal du naturligvis være villig til at betale. Ægte kunst koster som bekendt.