Oplev naturen på tæt hold
De store mængder regn og de høje temperaturer, der dominerer Japan i juni, har sine fordele, når det gælder naturoplevelser.
Regntiden får landskabet til at spire i dybgrønne farver, der gør det til en fryd for øjet og sjælen. Vi har herunder udvalgt tre smukke destinationer, hvor naturen virkelig folder sig ud i stor stil.
Mishaka Pond
Oplev et vaskeægte lille åndehul midt i skoven med Mishaka Pond, den spejlblanke sø, som er beliggende i Yatsugatake Chushin Quasi-National Park i Chino City.
Her spejler de grønne træer sig i søens overflade på en nærmest magisk måde og er derfor også lidt af en berømthed. Søen har medvirket i en lang række reklamer, og det er derfor en stor oplevelse at se den på helt tæt hold.
The Sagano Bamboo Forest
Hvis du er i Kyoto, skal du unde dig selv at tage til den legendariske bambusskov, der ligger vest for storbyen. Skoven består af meterhøje bambustræer, der tårner sig op rundt om dig og skaber en helt forunderlig stemning.
Det er som at træde ind i en anden verden, og det er da heller ikke uden grund, at skoven er i top over seværdigheder i Japan. Atmosfæren, lydene, lyset og det historiske vingesus blæser i trætoppene og skaber en særlig oplevelse – her står tiden stille.
Gør dig selv den tjeneste at besøge én af verdens smukkeste skove.
Nachi Falls
Ønsker du at opleve dramatik og spiritualitet i en storslået forening, skal du tage til Japans største, vertikale vandfald Nachi Falls. Med et fald på 133 meter er der naturkræfter på spil, som vil begejstre både børn og voksne. Hele området omkring vandfaldet har gennem tiden haft en hellig status for mange japanere.
Vær dog opmærksom på, at vandfaldet gemmer sig i en stor skov, som er en smule besværlig at nå til med tog eller bus. Men hvis du først finder derhen, vil det være en naturoplevelse, du sent vil glemme.
Gå ombord i lette sommerretter på lokal manér
Når det er varmt, har du brug for et let, men stadig smagfuldt måltid. Japan er kendt for sit spændende køkken, og der venter kulinariske opdagelser ved hvert gadehjørne. Du kan både gå ombord i streetfood-køkkenet eller på de fineste restauranter; madoplevelser er der nok af.
Læs med her, hvor vi guider dig til tre japanske retter, der er let spiselige i sommervarmen og sprængfyldt med smag.
Somen – nærende, kølig suppe
Når vi taler om sommerretter, der gør sig godt i varmen, kommer vi ikke uden om somen. Det er en kold nudelsuppe, der består af helt tynde somennudler (1 mm), som bliver dyppet i en sovs, der indeholder de klassiske japanske smage, som du kender dem fra varme supper.
En udsøgt suppe, du kan slubre i dig uden at få sved på panden, men som giver en masse nærende energi til din krop.
Yakitori – en fast gæst ved sommerfestivaler
Selvom yakitori direkte oversat betyder “grillet fugl”, er det som oftest kylling, der kommer på spyd. Det er en vaskeægte streetfood- og sommerklassiker, der er nem at spise i forbifarten, når du er ude på sightseeing.
Det er en billig ret, der mætter og har masser af velsmag – og som passer som fod i hose til en iskold øl. 召し上がれ (Velbekomme).
Kakigori – fluffy is til de varme dage
Køl ned i junivarmen med den trendy japanske dessert kakigori. Det er en såkaldt “barberet is” (shaved ice), der har en helt unik tekstur, nærmest som nyfalden sne. Isen bliver toppet med sirupper med smag af jordbær, melon, grøn te eller andet.
Kakigori indgår som en helt almindelig del af sommeren i Japan, og du kan både finde den i dagligvarebutikker, på restauranter og på festivaler. En perfekt og forfriskende måde at blive nedkølet i den japanske hedebølge.